שייק מעלים

השאלה: שלום הרב .רציתי לדעת האם ניתן להכין שייק עלים ירוקים עם עלים ללא כשרות למניעת חרקים. הבנתי שאין את הבעיה מבטל איסור לכתחילה,אך הבעיה שאין סיכוי שהמשקה עובר בנפה של 70 מש גם אם ניקח את המכונה הטובה ביותר .ולכן יתכן שיהיו חרקים קטנים שלא נטחנו. האם ניתן להתיר מחמת שאולי נמעכו? במידה ואני שוטף את העלים עם סבון ללא בדיקה לאחר מכן, האם ניתן להתיר מחמת ספק ספקא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו כסלו תש"פ 11:07

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שחייבים שריה במי סבון ואח"כ שטיפה טובה טובה תחת זרם מי ברז. ולאחר מכן לטחון עד כדי שיהיה דק כמו קמח, אפשר להשתמש במסננת של 50 מ"ש