תולעים בחציל

השאלה:

במחילה מכבוד הרב,

ראיתי את תשובתו בנושא תולעים בחצילים וברשות הרב ברצוני להאיר את העניין אם אפשר, כיוון שראיתי תולעת בחציל. זה התחיל כשקילפתי את העלים וראיתי חור בחציל (חשבתי זו מכה או משהו דומה כי באמת לא נתקלתי בחצילים נגועים) חתכתי את ראש החציל וראיתי חלק נכבד שהשחיר...הבנתי שהיתה חדירה של אורח זר וחתכתי את כל החלק שאחרי החור. כשסיימתי לפרוס את החציל הסתכלתי שוב על החלקים שהורדתי מתוך סקרנות ולהפתעתי הרבה התגלתה מול עיני תולעת...
אני אשמח לדעת מה היחס ההלכתי למקרים כאלה (השתמשתי בשאר החציל) ובנוסף, מדוע נזכר כי אין חשש לתולעים בירקות כאלה? לצערי מצאתי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

בכל הפירות והירקות יכולים להמצא חרקים, אבל זה דבר לא מצוי ומפתיע, ולכן אין חובת בדיקה במקרים אלו. אמנם אם רואים חלק שחור כהה או חום כהה יש לחוש שמא יש תולעת, אבל באופן כללי אין צורך לבדוק את חציל רגיל לפני שמוש. גם בתפו"ע אפשר למצוא מדי פעם מזיקים ופגעים. על כן הכוונה בדבר שאין חובה לבדוק באופן כללי, אבל אם יש שחרורית או רקבון יש לבדוק, כפי שעשית.