תולעים בירקות עליים, ובפירות יבשים

השאלה:

עברתי לאוכל אורגני. כמעט ברור לי שלא אמנע מתולעים ע"י בדיקתם, כי כמו שקראתי, קשה מאוד לבדוק.
שאלתי: האם ע"י מסחטת ירקות, אני מונעת את האיסור?
גם בתאנים מיובשים ובשזיפים, אם אטחן אותם, אין כאן איסור? והאם אני צריכה לפני זה לבדוק, הגם שזה מאוד קשה כי זה כהה וסביר להניח שלא אראה כלום.
וחוץ מזה, אין כאן בל תשקצו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא הבנתי כ"כ את השאלה.
א. מסחטה לבד לא מועילה, אלא א"כ יעשה סינון טוב של המיץ ברשתות שהן לפחות 70 מ"ש,
ב. יש כאן איסור של ביטול איסור לכתחילה, ולא התירו אלא בדבר שכך דרך אכילתו (קמח וכדו') אבל פעולה שנעשית לצורך ביטול אין להקל.

שבוע טוב
הרב יהודה הלוי עמיחי