תותים בשנתנו - שנת התשע"א

השאלה:

שמעתי שאין לאכול תותים בשנתנו, הלא היא שנת התשע"א. שמעתי שהאיסור הוא כיוון שישנן יותר מדי תולעים מתותים בשנה הזו, ולכן אסור לאכול תותים בשנה הזו. כנראה שמרוב תולעים, אי אפשר לנקות את התות מהן.
האם האיסור נכון? האם ישנם עוד פרות וירקות שאסורים מאותה סיבה או מסיבות דומות?

תודה רבה לרב שליט"א.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אמנם יש חרקים בתותים, אבל אפשר לשטוף היטב פעמיים את התות, דהיינו פעם במים בסבון ולאחר מכן שוב במים וסבון, לאחר מכן לשפשף עם ספוג, ובכך בד"כ אין חרקים. כל זה לאחר חיתוך החלק העליון ליד הפטוטרת.
כל עלים ירוקים יש בהם בעיה של חרקים.

שבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי