תותים ופירות יער בפרוזן יוגורט

השאלה:

כאשר קונים פרוזן יוגורט (בדוכן בקניון וכד’) אפשר להוסיף מיני פירות, כאשר את הפירות טוחנים בתוך מכונה יחד עם התערובת של היוגורט.

האם אפשר להוסיף פירות כגון: תותים, פטל וכד’ שבד"כ נגועים בחרקים וקשה לנקותם?

האם ניתן להסתמך על הטחינה שמתבצעת במכונה?
אם כן- איזו כמות של פרי מסוג זה ניתן להוסיף? (מובא בספר של הרב ויא על ספק ספיקא לעניין הכמות של הירק/פרי הנגוע: בדיקת המזון כהלכתה, כרך א’, עמ’ 118 הערה 8- מה נקרא כמות קטנה לעניין זה?)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אינני מכיר את שיטת הטחינה אבל אם טוחנים את הפירות בבלנדר כתבנו כבר להקל בכך מכמה ספקות, אבל צריך שהטחינה תעשה בצורה טובה ולא מעיכה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי