תותים טריים לגלידריה

השאלה:

יש לי גלידריה באריאל ואני מעוניינת לקנות תותים טריים ליוגורט. אני מבקשת לדעת מאיפה אני יכולה לקנות תותים שיהיו מקובלים על הרבנות מבחינת כשרות.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ט חשון תשע"ז 13:03

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, כפי שאני מבין את מעוניינת בתותים שמשווקים כנקיים מחרקים בהשגחה של רבנות מסויימת.

לענ"ד אין תותים טריים שמשווקים כנקיים מחרקים. כיוון שתותים טריים טעונים טיפול חיתוך החלק העליון עם העלה, וכן צריך להשרות אותם במים למספר דקות תוך כדי שפשוף עדין ביד, ולחזור על פעולה זו במים אחרים וסך הכל שלוש פעמים.

כמובן, שאחר טיפול כזה התותים אינם נראים כמו שהם נמכרים בחנות. לכן הדרך היחידה היא, או לקנות תותים טריים ולעשות בהם את הטיפול הזה אצלכם. או לקנות תותים קפואים תחת כשרות מוסמכת שכפי שהבנתי הדבר בנמצא בחנויות.

בברכתה התורה והארץ

אהוד אחיטוב