תרד

השאלה:

האם יש דרך לאכול את הירקות העליים הבאים: תרד עלי קייל ממה שהבנתי אין אפשרות להשיג אותם בכשרות מהדרין ורציתי לשאול אם יש דרך כלשהיא לבדוק אותם כדי שיהיה אפשר לאכול אותם בלכתחילה ללא שום חשש. אם כן - מה הבדיקה הנכונה שצריך לעשות? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג סיון תשע"ז 17:23

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כל ירק אפשר לבדוק אלא שהדבר מזקיק זמן וידע.

ב. תחילה יש להשרות במים עם סבון או סטרילי מספר דקות. לאחר מכן לשטוף תחת מים זורמים, לאחר מכן לבדוק מול מקור אור שאין על העלה כל נגיעות וכן בתוך העלים שאין זבוב המנהרות. אמנם בתרד קייל, הקצוות שלו הם מסולסלות יותר ולכן יש להקפיד שם בבדיקות וזה יכול לגזול זמן רב או להוריד את החלק המסולסל יותר.

ג. כל זה אם אתה יודע כיצד נראים כנימות, אקריות ופסוקים הנמצאים בעלים, אם אין לך ידע זה, עליך ללמוד כיצד נראים החרקים הללו או להוריד כל נגיעות בעלה ולאחר מכן לאכול את העלים.

ד. יש גם נגיעות בין העלים לגבעול.