ביצים בקמח

השאלה: שלום קראתי את המאמרים לגבי נגיעות בקמח. לא הצלחתי להבין האם ביצי החרקים העלולות להמצא בקמח מותרות מכיוון שאי אפשר לראותן בעין בלתי מזוינת (גם כשאינן בתוך קמח) או בגלל שהן בטלות בקמח כיוון שגודלן כגודלו וצבען כצבעו (אך אם תהיה לנו ודאי ביצה מחוץ לקמח - אסורה) תודה

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ד תמוז תשפ"ג 16:58

במאמרים באמונת עתיך 120 (תשע"ח), עמ' 57-62 וכן 63-67 דנו הרב דוד אייגנר ואנכי בדין החרקים בקמח. לגבי הביצים של הקמח הרב אייגנר כתב שגדול הביצים הוא כ- 250 מיקרון שזה 1/20 מילימטר בעוד שעין בלתי מזוינת ללא אמצעים נוספים מסוגלת לראות עצם בגודל 1/10 המילימטר. לכן אין אפשרות לראות את הביצים בעין ואף במיקרוסקופ יש קושי לראותם בגלל שצבעם כצבע הקמח, ראה שם עמ' 63.

בברכה,

יואל פרידמן