מוצרי חסלט

השאלה: שלום, ראיתי שיש מוצרים של חסלט, כמו למשל החסה-גזר-כרוב שכתוב עליהם: "שטוף ונקי, מוכן לאכילה". ויש מוצרים, כמו הברוקולי הקפוא של חסלט למשל, שכתוב עליהם: "בחזקת נקי מחרקים". האם יש הבדל בין שתי ההגדרות לעניין כשרות ולעניין זה שאין חרקים בכלל? (שלחתי לחסלט אימייל לפני חודש עם השאלה הזאת ולא קיבלתי מהם תשובה) כמו כן, ראיתי שינויי נוסח בחברות אחרות. למשל בפטרוזיליה קפואה של דורות כתוב: בחזקת נקי מחרקים. בברוקולי קפוא של חברת בודק כתוב: "גידול מיוחד, נקי מחשש חרקים, אין צורך לבדוק לפני השימוש" לכאורה נראה שמתי שכתוב "מוכן לאכילה" או "אין צורך לבדוק לפני השימוש" זה רמה אחת מעל "בחזקת נקי מחרקים". אשמח להבין את העניין. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' חשוון תשפ"ד 18:31

בס"ד

שלום וברכה

בכל המוצרים המעובדים במפעל נכתב שטוף ונקי מוכן לאכילה (בדרך כלל מצוננים), כדי שאנשים לא יחשבו שיש עוד צורך להשרות ולשטוף וכדו', אלא מוכן לאכילה. במוצרים שהם רק מוקפאים נכתב בחזקת נקי מחרקים, ואם הוזכרה הדרכה נוספת (שטיפה, שריה וכדו') צריך להיות מסומן על השקית. כשאין הדרכה נוספת אפשר לאכול כרגיל.

אין בדברי התייחסות אלא למוצרי חסלט עלי קטיף. בדבר שאר חברות יש לפנות עליהם.