הכשרת מכשיר פופקורן

השאלה: קיבלתי משכן לא דתי מכשיר להכנת פופקורן - המכשיר הוא חשמלי המופעל ע״י אויר חם שמגיע מלמטה - הגרעין מתחמם וקופץ החוצה - הבעיה שבמכסה הפלסטיק שמעל יש אפשרות לשים אבקת חמאה ששופכים פנימה ואני לא יודע אם הם השתמשו באופציה הזו וכאן יש אולי בעיה בכשרות - המכשיר עצמו הוא ממתכת והמכסה הוא מפלסטיק שעמיד בחום - האם יש בעיה להשתמש במכשיר והאם ישנה אפשרות להכשיר אותו באיזו צורה ( אם בכלל צריך / אפשר )

התשובה

מכון כושרות | כ"ח אב תשפ"א 14:34

שלום וברכה

מלח חמאה שנוהגים להכניס לפופקורן מכיל רכיבים רבים שצריכים הכשר.

לכן לכתחילה המכשיר העליון שבו מטגנים את הגרעינים צריך ליבון חמור.

מאחר ובדרך כלל הדבר איננו ניתן לביצוע, למיקל להכשיר את הכלי על ידי חימומו יש על מה לסמוך.

לשם כך יש כמובן לנקות אותו לחלוטין תחילה, לחמם את המכשיר, ולערות מים רותחים על החלק התחתון של התיבה שלתוכה קופץ הפופקורן.

בברכה

יצחק דביר