כשרות בלנדר

השאלה:

בס"ד
מי שחתך בצל בסכין בשרי (ומבשלו עם ירקות נוספים בסיר בשרי - מאכל פרווה) ואח"כ משתמש בבלנדר חשמלי (מערבל מזון) כשהתבשיל / מרק חם (אולי יד סולדת בו), האם יכול אח"כ לעשות כנ"ל בסכין חלבי. כלומר, האם הבלנדר נחשב חלבי או בשרי הואיל והכניסו בו בצל או כל דבר חריף אחר? האם יש הבדל בין בן-יומו לאינו ב"י? האם יש הבדל בין הנוהגים כשו"ע לפוסקים כרמ"א (לכאורה מדובר בנ"ט בר נ"ט דהיתירא)?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הציור שציירת אינו ברור לי. עכ"פ אם חתכת בסכין בשר ואח"כ חתכת
באותה סכין בצל, הבצל הוא כבשר אם חתכת אותו בסכיןפ עם
נוספת, הסכין אף היא בשרית.