ניגוב כלי בשר וחלב באותה המגבת

השאלה:

שלום לכבוד הרב. יש לי מספר שאלות:
1. האם מותר לנגב כלים רטובים במגבת שבה נוגבו כלים בשריים וחלביים יחד?
2. הורי לא מחזיקים מטבח כשר. האם מותר לי להשתמש בקולפן שמקלף ירקות בלבד, למרות שהוא נשטף בכיור מעורב, ובמדיח כלים מעורב?
תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. יש להקצות מגבת לכל סוג כדי שלא יעביר שאריות אוכל מחלבי לבשרי ולהיפך.
2. מותר, כיון שהוא משמש לירקות בלבד, וזאת דוקא אם מהפירות ומהירקות הופרשו תרו"מ כדין, אם הם טבלים יכולה להיות בעיה של העברת טעם טבל מפירות שאינם מופרשים לפירות מופרשים ואכילתו.