צליית כבד ובישלו

השאלה:

בס"ד

שלום וברכת ד'

כבד שנצלה במכשיר המתואר צלייתו היא כשרה ואפשר לאוכלו כצלי. הרשת אין משתמשים בה לדבר אחר (מנהג בני אשכנז) הספרדים מעיקר הדין מקילים, אבל כפה"ח כתב שלכתחילה לא להשתמש לצרכים אחרים. לגבי הסיר יש להקל, ויש מהדרים לחמם את הסיר בחום הגבוה. אם הדם נגע בסיר עצמו דינו כשפוד שלבני אשכנז אסור ולספרדים מותר.
אם הצלי בושל לאחר מכן, אין לעשות כן אבל לא אוסר את המחבת.

חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לכבוד הרב שלום

צליתי כבד קפוא בסיר גריל (גוף החימום נמצא למעלה)
הנחתי בתוך הסיר רשת (הרשת מונחת במקום מיועד לה ,שאינה נוגעת בתחתית הסיר) ובתחתית הסיר הנחתי נייר כסף על מנת שהנוזלים יטפטפו על הנייר כסף.
הנחתי את הכבד (לא עשיתי חיתוכים בבשר הכבד לפני כן) על הרשת ומכסה הגריל צולה את הכבד רק מלמעלה
מה דין הכבד? מה דין הסיר והרשת?
לאחר מכן הפכתי את הכבד עם מזלג לכיוון השני וששני הכיוונים עברו צליה הוצאתי וחתכתי, הכבד היה מבחוץ קשה אך מבנים רך ויצא נוזל מה דין המזלג והסכין?
לאחר מכן בישלתי את הכבד במחבת קרמי מה דין המחבת?