אופן צליית הכבד בתנור למנהג הספרדים ועדות המזרח

השאלה:

איך צולים כבד בתנור? לספרדים

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ב תמוז תשע"ו 23:38

ב"ה אור לכ"ג תמוז ה'תשע"ו

לשאלתך מהו האופן שניתן לצלות את הכבד בתנור לספרדים?

תשובה:

למעשהף צליית הכבד בתנור חשמלי שיש בו תוכנית גריל או צלייתו בסיר גריל, אפשרית באופן הבא.

א. להפעיל תחילה את התנור בתוכנית גריל

ב. להניח את הכבד על רשת ולהכניסה לתנור.

ג. להניח מתחת לכבד כלי מיוחד בכדי שהדם לא יטפטף ישירות על תבנית או על קרקעית התנור ויאסור אותם.

ד. להשאיר את הדלת פתוחה בשעת הצלייה באופן כזה שהאדים של הכבד שהם רוויים בדם לא יחדרו חזרה לכבד.

ה. לאחר הצלייה לפי מנהג האשכנזים קיים צורך בליבון קל של הרשת אחר השימוש, ולפי מנהג הספרדים אין צורך בדבר.

ו. את הכלי שהשאירו אותו לקבל את הדם שנוזל מהכבד - צריך ללבן ליבון  קל.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב