אצות סושי

השאלה:

מה ניתן לבדוק מדגמית ומה דורש בדיקה פרטנית? בכלל זה אצות, האם ניתן לאכול סושי כאשר האצות נבדקות מדגמית? והאם יש אצות בדוקות מחרקים שניתן לסמוך עליהם? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח אלול תש"פ 10:45

בס"ד

שלום וברכה

עיין במאמרי אודות בדיקה מדגמית http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/08/00805.htm

א. הבדיקה המדגמית רק עוזרת כתוספת לפעולת אדם, והיא בודקת אם האדם מכונה וכו' עשו כפי שהם צריכים לעשות.

ב. בדיקה מדגמית איננה מחליפה בדיקת חרקים בדבר שחייב בדיקה, וכפי שהרשב"א כתב והובא ברמא שיש לבדוק את כל הירק הצריך בדיקה. האצות חייבות בבדיקה כיוון שהנגיעות גבוהה ולכן בדיקה מדגמית של האצות לא מועילה.

ג. יש אצות כשרות בכשרויות שונות, אנחנו לא בדקנו ואין לי ידיעה על האצות הללו.

כתיבה וחתימה טובה