בדיקת חרקים בפנס אולטרה סגול

השאלה: שלום אחרי שקראתי את הערות של הרב קמינצקי על הרב מלמד בנוגע לחרקים , ברצוני להפנות את השאלה גם אליו..... מה דעת הרבנים על בדיקת ירקות (עלים) עם פנס אולטרה סגול , שזה מגלה בעלי חיים ? האם אמין ומספיק הלכתי ? וכן האם מותר לאכול את העלים מבחינה בריאותית לאחר הבדיקה , היות שידוע שאור אולטרה סגול הוא דבר מזיק (בגלים או בחוזק מסוים) תודה מראש אהרן

התשובה

הרב יואל פרידמן | ט"ו אלול תשע"ט 10:02

שלום רב,

א. אין שום קשר בין השאלה שלך למה שכתב הרב קמינצקי.

ב. כבר כתבו הפוסקים שלא ניתנה תורה למלאכי השרת, ואין להשתמש בזכוכית מגדלת או בכל אמצעי טכנולוגי חדיש אלא יש להסתמך על ראיית החושים בלבד.

ג. מבואר בגמ' חולין י שחמירא סכנתא מאיסורא ולכן אין להשתמש באמצעים שמזיקים לבריאות.

בברכת שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה,

יואל פרידמן