בעניין בדיקת בצל

השאלה:

ב"ה
שלום רב לכבוד הרב יהודה עמיחי שליט"א!
ברשות הרב, זו שאלה אם וכיצד לנהוג בהערה לאחות שלי בעניין בדיקת בצל. אחותי שתחי’, לאחר ששמעה על כך שיש לשטוף גלד גלד, אמרה שזה מאד מאד קשה לה להפריד בין הגלדים, והיא אמרה שלכן היא חתכה ל"קוביות", ריבועים קטנים, והשרתה במים כמה דקות [לא יודע אם עם אמה או סבון או לא, ואיני יודע אם היא שטפה את זה אחר כך, וגם איני יודע אם כשחותכים לריבועים אז ממילא כל גלד מופרד מחבירו או לא].
לאור כל הנ"ל אני שואל כיצד עלי לנהוג, ומה אני צריך לומר לה אם בכלל?
תודה רבה לכבוד הרב וסליחה על האריכות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

עדיף להפריד גלד גלד, מכיוון שהחרקים הם בין הגלדים ויורדים בשטיפה. לעומת זאת ברבועים קטנים נשארים גלדים דבוקים. בכל אופן יש כאן רק ספקות ועל כן לכתחילה יש להפריד אבל אם כבר נעשה בדרך המתוארת (רבועים קטנים) אפשר לאכול, ובייחוד אם זה זה כבר עבר בישול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי