ברירת קינואה

השאלה: בס''ד השאלה שלי בקשר לקנואה, האם צריך בדיקה מתולעים ואיך ? האם מותר לאכול סלט קינואה באולמי שמחות ? תודה רבה

התשובה

מכון כושרות | ד' תשרי תש"פ 16:39

שלום וברכה

הקינואה עלולה להיות נגועה בחרקים, בין גרגירי הקינואה מצויים חרקים שונים, ומשום כך יש לבודקו היטב  לפני השימוש. עיקר הנגיעות המצויה בדרך כלל אינה בתוך הגרגירים עצמם, אך ביניהם יתכן ויהיו חרקים חומים קטנים, שחורים גדולים עם חדק, או קורים של עש.

כבר בעת הרכישה כדאי להתבונן באריזה ולהמנע מרכישה של אריזה שיש בה גושים של קינואה מחוברים יחד או שיש בתחתיתה פירורים קטנים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות.  כאשר קונים בתפזורת, יש לשפוך לאט לאט מהכף לתוך השקית תוך כדי בדיקה שאין חרקים או גושי גרגרים הדבוקים אלו לאלו על ידי קורים.

בכדי למנוע תקלות מיותרות, בעת הרכישה יש ללחוץ על האריזה ולוודא שהיא אטומה ואוויר לא יוצא ממנה. בעת פתיחת השקית יש להתבונן ולוודא שאין בה ממצאים חריגים (קורים, התגבשויות וכדומה).

אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן אין לאחסן בשקית פתוחה, או במקום חם או חשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

אם לאחר השימוש נותרה קינואה שבררנו ולא השתמשנו בה, אפשר לאחסן במקרר ובמקפיא, ולהשתמש בפעם הבאה ללא צורך בבדיקה.

לגבי שאלתכם השניה - כדאי לאכול במקומות שבהם ישנה מערכת כשרות שאתם יכולים לסמוך עליה, גם לענין ברירות החרקים, וגם לניהול נכון של שאר ענייני המטבח.