האם בפירות/ירקות בחו"ל יש שומן חזיר

השאלה:

שלום לכבוד הרבנים ,
לפני מספר שנים כשנסעתי לחו"ל שמעתי שמועה שאמרה שהגויים (במיוחד באירופה) מורחים פירות וירקות בשומן לצורך שימור שלהם בקור של אירופה, האם זה נכון, האם יש חשש כזה או שאפשר להיות עם מצפון שקט באכילת פירות וירקות בחו"ל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מדובר על "שלאק", זהו חומר מבריק את הפרי, והוא איננו עשוי משומן אלא מצואת חרקים. בכל אופן אם רואים תפוח או פרי מבריק במיוחד אפשר לקלוף את הקליפה ולאכול. אולם גם אכילתו עצמה בד"כ איננה אסורה מכיוון שהחומר מעובד היטב ואין בו שאריות של החומר הראשוני, ויש שמתירים את הדבר, אבל לכתחילה יש לחוש.

(נ.ב. גם בארץ יש תפוחים כאלו)

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי