האם יש לנפות קמח אורז, קמח תפו"א, קורנפלור וקמחים נוספים

השאלה:

שלום, רציתי לשאול לגבי כל מיני סוגי קמחים כגון: קמח אורז, קמח תפו"א, קורנפלור, קמח שיבולת שועל, קמח ללא גלוטן קונדיטור (של חברת גלעם - תערובת קמחים). האם יש לנפות אותם? ואם כן, כיצד? תודה

התשובה

| תמוז תשע"ד

לאביתר שלום,

התייעצתי עם הרב משה ברנס שהוא מומחה בנושא חרקים. המוצע הוא להעביר את המוצרים הנ"ל (קמח אורז, קמח תפו"א, קורנפלור, קמח שיבולת שועל, קמח ללא גלוטן קונדיטור (של חברת גלעם- תערובת קמחים) ברשת עם חורים גדולים (40 מש לערך) ולבדוק את הנפה. אם הנפה נקייה ואין שם חרקים המוצר תקין ונקי ומותר לאוכלו ללא בדיקה נוספת.

בברכה,

יואל פרידמן