הגדרת נייר אפיה מבחינה הלכתית

השאלה:

רציתי לברר כיצד צריך להתייחס למאכלים שנאפו בתנור ע"ג תבנית אפייה, כאשר בין המאכלים לתבנית יש נייר אפייה. האם יש לכך אותו דין אם לא היה נייר אפיה.
לדוגמא: 1. פיצה שנאפתה ע"ג תבנית בשרית, ובין הפיצה לתבנית היה נייר אפיה - האם התבנית נאסרה?
2. מאכל פרווה שנאפה בתנור פרווה (עבר הכשרה), אבל התבנית היא חלבית - האם מותר לאפות את המאכל בתבנית ע"ג נייר אפיה בשביל לאוכלו עם בשרי?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הקובע בכל הדברים הוא האם המאכל הרטיב את התבנית או שהרטיבות שבו נספגה בנייר אפיה ולא עברה לתבנית.
1.כיון שהתבנית לא קבלה רטיבות היא נשארה בשרית והמאכל חלבי.
2. כנ"ל אם אין בליעה מהמאכל הנאפה לתבנית ומן התבנית למאכל הנאפה הכל מותר - אולם כדאי לכתחילה לא לנהוג כך שמא הם יבואו במגע של רטיבות זה עם זה.