הכשרת מכונת קפה

השאלה: הרב שלום קיבלתי מחבר לא דתי מכונת אקספרסו להכנת קפה במכונה ממלאים מים בתא - יש כלי שמכיל קפה טחון שדרכו עוברים מים רותחים מהמכשיר - ויש גם צינורית שממנה יוצא קיטור ואיתה מקציפים חלב . אני מעריך שעם הקפה והחלב לא צריכה להיות בעיה ( אם יש גם כאן בעיה אשמח לדעת ) הכוסות הספלים או הקנקן בהם הוא השתמש מול המקציף או היחידה של המים הרותחים כנראה שלא כשרים . מה אני עושה כדי להכשיר את המכשיר ( אם בכלל ) בתודה מראש ירון

התשובה

מכון כושרות | כ"ג אייר תש"פ 17:06

שלום וברכה

עם פולי קפה באמת אין בעית כשרות.

לגבי החלב - זה תלוי, ובמקרים מסוימים עלול להיות חלב שאינו כשר, ולכן רצוי להכשיר את כד החלב, על ידי הכנסת מים עם סבון לתוכו והרתחתם.

פרט לכך המכשיר אינו נאסר מהכוסות שבהם השתמשו.

בברכה

יצחק דביר