חלב בחו"ל

השאלה:

שלום וברכה, אנחנו שוהים בפינלנד ורצינו לדעת לגבי כשרות של חלב דל לקטוז. האם חלב דל לקטוז כשר בחול או שעדיף להשתמש בחלב סויה אם אין חלב רגיל. תודה, אורטל.

התשובה

מכון כושרות | ז' אלול תשע"ז 17:51

שלום וברכה

לא ניתן לצרוך חלב ללא כשרות משום שחלב שנחלב על ידי גויים אסור לדעת רוב הפוסקים. (יש קהילות בחו"ל שנהגו להקל בזה, אך מי שנהג להחמיר צריך לעשות התרת נדרים לשם כך).

גם בחלב סויה עלולות להיות בעיות כשרות רבות, לדוגמא: פולי הסויה מבושלים במהלך ההכנה ויש כאן חשש בישולי גויים, וכן יש חשש שמא בכלים שבהם הם מבושלים בושלו טריפות בעבר.

לכן אין לצרוך מוצרים אלו ללא כשרות.

להרחבה בעניין זה ראו כאן