חלה בארוחה בשרית

השאלה:

1. במידה ונזהרו בחלה שלא יטפטף עליה/ ייגע בה דבר בשרי מותר לאכול בסעודה חלבית.
2.אם אין לה סימן הכר מיוחד אסור לאוכלה בכלל! אם היא שונה בצורתה מחלה רגילה מותר לאוכלה רק בארוחה חלבית חלה חלבית אין לאכול בסעודה בשרית.
3. מותר מיד בניקוי השולחן משאריות הבשר. מנהג ישראל להשתמש במפה מיוחדת לאחד הם או לחלב או לבשר

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. במידה ונזהרו בחלה שלא יטפטף עליה/ ייגע בה דבר בשרי מותר לאכול בסעודה חלבית.
2.אם אין לה סימן הכר מיוחד אסור לאוכלה בכלל! אם היא שונה בצורתה מחלה רגילה מותר לאוכלה רק בארוחה חלבית חלה חלבית אין לאכול בסעודה בשרית.
3. מותר מיד בניקוי השולחן משאריות הבשר. מנהג ישראל להשתמש במפה מיוחדת לאחד הם או לחלב או לבשר