יין לא מבושל - חשש יין נסך

השאלה:

1. אבקש לדעת מה הדין לגבי שתיית יין (לא מפוסטר) כאשר היה הבקבוק כבר נפתח (היה סגור ע"י פקק השעם, אך לא הרמטית עם 2 חותמות וכו). הבקבוק היה בדלת המקרר, כאשר הפועל תיקן אותה הוא הסיט אותה לצד, אך לא נגע ישירות ביין. הפועל הינו בן לאם יהודייה, אך לדאבוננו רחוק משמירת מצוות.
האם אפשר בדיעבד להקל ולצרף את העובדה שכיוצא חבר העמים (יליד ריגה, לטביה) הינו בבחינת תינוק שנשבה, או שמא ראוי להחמיר ואין בדבר משום חשש בל תשחית.

2. באופן כללי: האם ישנה בעיה לרכוש בקבוק יין אשר אינם חתומים בשתי חותמות (כגון: פקק שעם ומסביבו עטיפה) ובידוע שגוי מסדר את הסחורה על המדפים בחנות. הדבר מצוי מאוד בבקבוקי מיץ ענבים לקידוש, אשר הינם מפוסטרים ויש הסוברים שאין דינם כמבושלים.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אם הבקבוק רק הוסט על ידו, ולא נמזג ממנו מותר לשתותו.
2. נראה לי שאין בעיה בכך אם הוא סגור כראוי.