יין מתוצרת ביתית

השאלה:

קיבלתי בקבוק יין מתוצרת ביתית ממכר שאינו שומר תורה מצוות. לא ברור אם שמר נטע רבעי, מעשרות, שמיטה וכו’. מה עלי לעשות עם הבקבוק, האם מותר להעביר לאדם חילוני, האם להשמיד, ואולי יש בו קדושת שביעית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. לגבי תרומות ומעשרות יש אפשרות להפריש גם כעת בלא ברכה. נוסח הפרשה וצורת הפרשה אפשר ללמוד מתקליטור תרומות ומעשרות 086847325.
ב. אם זהו יין מהשנה האחרונה אין איסור שביעית עד סוף שנת תשס"ח.
ג. אין להעביר לחילוני יין שלא הפרישו ממנו תרו"מ.
ד. ישנה שאלה האם מכין היין הוא מחלל שבת ואז נשאלת שאלות נוספות האם היין מפוסטר וכדו'. אולם שאלה זאת יש להפנות לרב מקומי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.