כשרות בירה ביתית

השאלה:

אני חילוני, ולאחרונה התחלתי להכין בירה ביתית. יש לי כמה חברים וקרובי משפחה ששומרים כשרות, והייתי רוצה לדעת האם יכולה להיות עם זה בעיית כשרות.

אני לא משתמש בכלים שמשמשים למטרה אחרת, וגם ככה הכל עובר הרתחה, אבל מצד שני אני יודע שעם יין שחילוני הכין יש בעיה, וסביר להניח שגם עם השעורה עצמה, כי היא מיובאת מחו"ל, ואני לא מפסטר את הבירה ככה שאין עניין של בישול והשמרים עדיין חיים, פחות או יותר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הגזרה הייתה על יין בלבד ולא שכר ומשקים אחרים, על כן אין כאן שאלה של דתי וחילוני.

לגבי החיטה שהיא מיובאת, צריך לדעת מאלו ארצות הובאה ארצה, אם יש חשש שהחיטה הזאת גדלה לאחר פסח הרי שיש חששות של חדש (בד"כ חיטה שמיובאת בחורף) אולם חיטה שיובאה בתחילת הקיץ אין בה חשש חדש. יש ארצות שאין גדולי קיץ כלל.

צריך שהכלים יהיו מיוחדים רק לשכר ולא לדבר אחר, ואם בשלו בכלים דברים אחרים שאינם כשרים יש להגעיל את הכלים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי