כשרות על מוצרי טבע

השאלה:

שלום לרב
לאחרונה הומלצתי בשל בעיות בריאות לאכול גוגיברי שהם כמו צימוקים סיניים. אני לא יודעת האם יש להם נטייה לנגיעות תולעים וכו. אני ממש לא יודעת איך לדאוג שהם יהיו "נקיים". אשמח מאד להוראתך ועצתך הטובות.

כמו כן, הומלצתי להשתמש במוצר שנקרא FOS פוס, שוב בשל בעיות בריאות. הוא צמחי אבל אין לו כשרות (כנראה שהמפעל כולו לא קיבל כשרות מסיבות של "חיסכון"). נאמר לי בבית טבע שקונים את המוצר גם חרדים אבל אני כמובן לא משתכנעת. אשמח מאד לעצתך.

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. צימוקים סיניים - כיון שהם תוצרת חוץ אין בהם הפרשת תרו"מ ולא חששות אחרים. לגבי תולעים איני מכיר כלל את הפרי הזה. צריך לבדוק בעין היטב. כדאי כדי לברר לגמרי להשרות חלק מהפירות במי סבון ולבדוק בכל התמיסה.
ב. לגבי סופ ג"כ איני מכיר. הבדיקות מתולעים כמו בצימוקים. אם זהו אוכל מעובד או מבושל צריכים לבדוק בשולי נכרים ותוספים אם הם כשרים וכד'.