כשרות של דיאטה

השאלה:

יצאה לשוק דיאטה חדשה ומאוד טובה אבל אין עליה כשרות אלא רק אישור של משרד הבריאות. הבנתי שזה תוסף תזונה שעשוי רק מצמחים ושאפילו דתיים משתמשים בה. האם מותר לי לקחת אותה, כי אני צריך לרדת הרבה קילוגרמים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם זה רק צמחים ללא חומרי לוואי, אמנם אפשר לקחת. אולם אם יש תוספי חומרי טעם וריח, חומרים משמרים וכדו', אז יש לחלק בין דבר שיש לו טעם טעים, שיש להשתדל להמנע, לבין אם אין לו טעם טוב, שאפשר להשתמש. כל זאת בכפוף לכך שאין בשוק תרופה (תוסף מזון) מקביל שיש לו כשרות, כיוון שכשיש תרופה כשרה יש לקחתה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי