כשרות תרופה

השאלה:

האם מותר ליטול תרופה / תוסף תזונה המורכב ברובו משתן אדם במקרים הבאים:
1) הקלת כאבים כרוניים כגון כאבי ראש / בטן תכופים.
2) בתור טיפול מונע לאדם בריא.
קיבלתי תרופה כזאת ממטפלת אלטרנטיבית ואני לא יודע אם מותר להשתמש בזה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מותר לקחת תרופה כזאת לחולה שאין בו סכנה, במניעה אין לקחת (ש"ך סי' פא ס"ק ג). כמו כן, במי רגלים יש איסור בל תשקצו ועל כן יש להמנע. ברור שאדם חולה שנופל למשכב יכול להקל. אם המי רגלים עובדו ולא ניכרת ממשותם, יש מקום להקל.
כמו כן צריך לבדוק האם יש אמת ברפואות אלו, ואולי אין זה אלא דמיון, למרות שיש תשובות באחרונים המתירות רפואה זו, אבל כך היה בזמנם ברור ששתייה זו הייתה מועילה לחצבת, בימינו הדברים השתנו והתברר שאין בכך תועלת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי