כתמים אדומים בעוף

השאלה:

בתקופה האחרונה העופות שאנו קונים מגיעים עם הרבה חלקים אדומים. קראתי שצריך להוריד את החלקים. עשיתי ברור נוסף וקבלתי תשובה שאכן כך כי אם הבנתי נכון היה שינוי במשחטות במכונות של מריטת הנוצות ונוצרים חלקים אדומים שאין לאוכלם. עד עכשיו לא הצלחתי להבין מה בדיוק להוריד ומה לא. אם מורידים את כל האדומים לא נשאר הרבה עוף...
אבל בעיקר מטריד אותי מה עם אנשים טובים שרוצים לקנות כשר ולא נחשפו ל"גזרות החדשות". מהיכן הם אמורים לדעת שיש כאן בעיה? האם לא עדיף לכתוב על העוף בפרוש שיש צורך להוריד חלקים? אני באופן אישי הייתי בכלל מעדיפה לשלם יותר ולחזור לשיטה הישנה והיקרה יותר אבל הבטוחה יותר מבחינת כשרות. אשמח לתשובה מה בדיוק להוריד וגם עזרה של הרב מול הרבנות במניעת הכשלה לרבים.

תודה רבה מראש ושבת שלום.

תהלה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לפעמים קורה שנוצרים כתמים ורודים בבשר העוף,
זה לא דם שאסור לאוכלו אלא צבע שונה
כל העוף כשר