מוצרים צמחוניים ללא הכשר

השאלה:

אני מתגוררת בארה"ב. האם מוצרים שמכילים רכיבים צמחיים בלבד, ללא חומץ, שאין להם הכשר - כשרים לאכילה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש כאן מספר שאלות.
א. אם המוצר בושל על ידי גויים יתכן שיש כאן בשולי עכו"ם (כפוף לשאלה האם עולה לשלחן מלכים).
ב. האם בתהליך הבישול לא הוסיפו חומרי טעם וריח שאין עליהם כשרות. הגדרת רכיבים טבעיים איננו מבטל את נושא חומרי שימור וטעם. כמו כן, מותר להכניס אחוז נמוך של מוצרים נוספים.
ג. רכיבים טבעיים זו הגדרה מאד מורחבת, ויש לבדוק האם יש מישהו שמפקח על כך, האם גוף ממשלתי אמנם בודק שאין תוספים?

כתיבה וחתימה טובה

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי