מסעדה ללא תעודת כשרות

השאלה:

שלום רב , במקום עבודתי מתחת למשרד ישנם מספר מסעדות בתל אביב ורובם הגדול בכשרות הרבנות המקומית תל אביב . ישנו מקום אחד אשר חשבתי לאכול שם , אך אין תעודת כשרות וכאשר ניגשתי להתעניין האם המקום כשר על מנת שבמידה וכן ארכוש שם ארוחה נאמר לי על ידי בעל המסעדה אשר הוא בחור החובש כיפה לראשו מעדות המזרח שאין ברשותו תעודה אך הוא מקפיד על מזון כשר מבחינת חומרי הגלם על מנת לא להכשיל אף אחד והראה לי את הכיפה על ראשו . כיצד עליי לנהוג במקרה כזה ? אפשרי לסמוך על דבריו ?

התשובה

מכון כושרות | כ' סיון תשע"ז 7:59

שלום

השגחת כשרות משמעותה השגחה על הנעשה במטבח לרבות ברירות, הפרשת תו"מ , בדיקת משלוחים ועוד

בעל המסדה אינו נאמן לעניין כשרות המזון בעסק, אפילו אם הוא יהודי דתי,

לכן חובה לאכול רק בבית עסק עם תעודת כשרות, כמינימום - כשרות של רבנות מקומית.

הניסיון מוכיח פעמים רבות שבשר טרפות ופיגולים נכנס למסעדות ללא כשרות, בשל חוסר תשומת לב של הבעלים והעובדים או בשל רצון לחסוך בעלויות