סלט ירקות במשרד חילוני

השאלה:

התחלתי השנה לעבוד במשרד חילוני. במשרד הנהגנו כל יום לחתוך סלט ירקות לצהריים מירקות שהביאו העובדות. כולן מאוד הולכות לקראתי כדתיה, ומשתמשות רק בכלים שאני הבאתי מהבית.

ביקשתי מהן להביא ירקות רק מסופרים מוכרים ולא מהשוק בגלל העניין של המעשרות. האם אכן ניתן לסמוך באופן גורף על הסופרים הגדולים והרשתות כדוגמת שופרסל? (לא נעים לי לבקש שכל פעם יבדקו את ההכשר) עד היום נהגתי להפריש מעט ללא ברכה מסופרים שלא הכרתי. מה עושים כשמדובר בפירות (לימון או אבוקדו), ואיך יהיה עלי לנהוג בשנת השמיטה, וכן האם יש לי בעיה לאכול ירקות שקולפו במקלף שלא הוטבל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בד"כ הסופרים והרשתות הגדולות יש בהם הפרשת תרו"מ מסודרת. אולם כשיש סופרים קטנים לא מוכרים עדיף להפריש בלא ברכה, דבר שיכול להעשות בצנעה בלא פרסום, וכמות מועטת. ההפרשה ברשתות הגדולות היא על הכל כולל פירות וירקות.

בשנת השמיטה השאלה היא כיצד את נוהגת, ברשתות הגדולות ברובן הירקות יהיו של היתר מכירה. ומי שסומך על כך יכול להמשיך לקנות כרגיל.

ירקות שקולפו במקלף שלא הוטבל אפשר לאכלם ללא ספק. אולם צריך לטבול את המקלף.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי