עבודה במסעדה לא כשרה

השאלה:

שלום רב, שמי רעות ורציתי לשאול האם מותר לי לעבוד במסעדה לא כשרה בתור מלצרית? כמובן בלי לאכול שם בעצמי... אלא רק להגיש, להמליץ ולמכור את המנות (שלצערי הן לא כשרות)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח חשוון תשפ"ד 10:09

בס"ד

שלום וברכה

אין מקום להקל לעבוד במסעדה לא כשרה, בודאי לא להגיש ולא להמליץ יש בזה לפני עור לא תתן מכשול. בייחוד במקרה שלך שברור שהקונה יאכל את הדבר עצמו שהוא לא כשר (כפי שכתוב בשאלה). אמנם יתכן שהאיסור הוא רק מדברי חכמים אבל גם בזה שייך לפני עור ואין לעבוד במקומות אלו ובודאי לא להמליץ על אוכל לא כשר.

בהצלחה