עבודה במסעדה שלא שומרת כשרות

השאלה: מתחזק בעבודת השם האם מותר לעבוד במסעדה ללא תעודת כשרות ללא מנות מעורבות בשר וחלב אבל אותם כלים משומשים גם לחלבי וגם לבשרי יש לציין שבמקום הייתה אפשרות לתוספת בשרית על מנה חלבית לבחירת הלקוח כאשר הבישול נעשה בנפרד וכתנאי להעסקי לא יאפשרו ללקוחות לבצע עברה כגון זה בנוסף אני מתכנן לעשות הפרדה בכלים ככול האפשר יש לומר כי אני בונה לעסק הנ"ל תפריט חדש ובו כמובן אעשה את המקסימום האפשרי למעט במנות חלביות ובכך יקל הדבר ובכך ימנעו רוב העברות שאלתי היא כך מקום עבודה זה מוכן לשלם לי שכר גבוה ובכך יאפשר לי לצאת אט אט מחובות גדולים כי מצבי הכלכלי רע מאוד אני נשוי בשנית עם ילדה מנישואים שניים ואישתי לא יובדת ובהריון אני חושש שמא לא אצליח לפרנס את הבית אם אסרב בזמן קריטי זה להצעה הנ"ל מה הדין ? והאם עליי לדבוק בכשרות ולחפש מקום אחר בשעה שאעמיד בסכנה את פרנסתי תודה. עדו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א אייר תשע"ט 23:22

בס"ד

שלום וברכה

יש להקפיד שהסירים וכלי הבישול בהם תהיה הפרדה גמורה. דהיינו סיר בשרי לא יבשלו בו חלב או להפך. לגבי הצלחות יתכן לפי הנאמר שיתנו מרק שבושל בכלי בשרי לתוך צלחת חלבית, אבל זה נותן טעם בר נותן טעם, (הבשר בסיר והסיר בתבשיל, והתבשיל יונח בכלי חלבי) וזה מותר כמבואר בשו"ע צד, ט. על כן אם במטבח יקפידו על הפרדה בכלי הבישול והסכינים וכדו', אפשר להקל זמנית בהפסד מרובה שאתה מתאר  בשאלתך. אמנם יש בעיה בבישול דברים גוש גדול, אבל בשעת הדחק, ובייחוד כפי שכתבת תקבל שכר גבוה ותוכל לתת מעשר להציל אחרים ולעשות מערכת כפולה. ויהי שכרך מן השמים.