עלי תמצית מחוץ לארץ

השאלה: בס״ד שלום קניתי צמחים מיובשים טחונים דק.מיוצר בסין.המלצה מרופא בארץ.זה מיובש סוג של טחון.דק ניראה כמו עשבים טחונים לתה,אחד אספרגוס,והשני שלוש צמחים אחרים:מרווה,פאוניה,ליגוסטיקום,קורטום(חריע)האם ניתן לקחת או יכול להיות בעיית כשרות?תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' סיון תשע"ז 11:28

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בד"כ בעיות כשרות, ובייחוד שכותבים שהתמצית מכילה רק עלים ללא תוספות, אין צורך לחוש בימינו, למרות שהיו תקופות שהוסיפו תוספים שונים, בכו"א אם כתוב ללא תוספות אין צורך לחוש (אם זו חברה יצרנית גדולה). אלא שיש לחוש לחרקים הנמצאים בחלטות אלו, ועל כן עדיף להכניס לתוך בד צפוף וכך לשתות את התמצית.