קפסולות שלא נמכרו

השאלה:

שלום הרב, אני משרת בצבא במשרד יחד עם חילונים. יש לנו עמדת קפה במשרד עם קפסולות קפה, תיונים וכוסות. לקראת פסח שאלתי כל אחד מהחדר אם הוא נותן לי את חלקו בכל המוצרים בעמדה כדי שאקח אותם לביתי ואמכור אותם עם החמץ שלי בבית. כשחזרנו מפסח שמתי לב ששכחתי לשאול מישהי אחת שהיא במקרה זאת שקנתה את קפסולות הקפה. שמעתי פעם שרב העיר מוכר בעל כורחם של התושבים את החמץ שלהם, ושבמקרי דחק אפשר אולי לסמוך על זה. רציתי לשאול האם להתייחס לקפסולות כחמץ שעבר עליו הפסח (כי לכאורה לא "קניתי" מאותה בחורה את הקפסולות), או שיש איזשהו צד להקל? תודה מראש.

התשובה

מכון כושרות | י"ד אייר תשע"ח 12:13

שלום וברכה

יישר כח על השאלה ועל טרחתך בנושא הכשרות.

קשה מאוד לסמוך על ההיתר של רב העיר, אולם בקפסולות קפה מותר להשתמש בדיעבר לאחר הפסח גם אם לא נמכרו לגוי.