שמירת כשרות בשעת הדחק

השאלה:

א. סבתא שלי אישה מוגבלת ואינה יכולה ללכת ולתפקד כראוי. בעקבות זאת יש לה מטפלת פיליפינית שמבשלת עבורה. הבעיה שסבתא מתקשה אפילו להדליק את האש או את התנור. האם אפשר להקל ולאפשר לה לאכול מהאוכל הזה? האם אנחנו שלעיתים מבקרים אצלה (ובדר"כ מביאים את האוכל לשבת מהבית) יכולים גם כן לאכול?
ב. סבתא התארחה בביתנו והגויה בישלה עבורה דייסה (הרתיחה חלב עם קוואקר). האם זה היה בסדר? האם הסיר בעייתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. כדאי להניח נר נשמה שבועי שהגויה תוכל להדליק ממנו את האש.
2. לכתחילה יש להחמיר ולהכשיר את הסיר, אולם אם הדבר היה ללא רשות של ההורים, יש מקום להקל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי