שמן זית ללא סימני כשרות

השאלה:

קיבלתי בקבוק שמן זית ללא סימני כשרות. מצד אחד כתוב שהוא להדלקה בלבד, מצד שני מדבקה של מועצת הזיתים. האם יש בשוק זיתים ערלה? האם אפשר להשתמש להדלקה? שמן הזית של משק של יהודים?

אבישי

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

לאבישי שלום וברכה,

שמן זית ללא סימני כשרות - צריך להפריש ממנו תרומות ומעשרות ללא ברכה - אך רוב הסיכויים שאינו ערלה כיוון שיש זנים שאין בהם ערלה כלל - ויש זנים שיש בהם כמות קטנה של ערלה.

אמנם לכתחילה צריך לקנות בקבוקים עם הכשר מוסמך שזה ללא חשש ערלה - אך כיוון שכבר קבלת אינך צריך לזרוק אותו- כי סומכים על הפוסקים שכל פרי שאין בו רוב של ערלה מותר להשתמש בו, מה עוד שבכל מקרה גם הזנים שיש בהם ערלה מדובר באחוזים נמוכים מאוד.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב