שמן זית מדרוזים

השאלה:

גיסי קיבל מחבר דרוזי ליחידה בקבוק שמן זית, שיוצר במשפחתו. האם אפשר לסמוך על אמירתו שאין בעיות ערלה, ומה הבעיות ההלכתיות שיש לחוש להן?
האם בקניית שמן מאותו חבר התשובה דומה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

השאלה היא האם ברור לכם שאין במטע שלהם עצי ערלה. כידוע לגוי אין נאמנות בדברים של תורה, וכאן יש גם חשש של ערלה, ועל כן אם ברור לכם שהעצים הם ישנים ואין בעיות ערלה, אתם יכולים להשתמש בשמן. חשש נוסף שיש הוא תערובות וגם בספק זה צריך לברר שאמנם אין מערבים בו דברים נוספים מלבד שמן זית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי

<a href="http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=4398">לתשובת הרה"ג יעקב אריאל בנושא.</a>