תעודת כשרות בחודש תשרי

השאלה:

אני מתגוררת בעיר חיפה. אני מקפידה מאז ומתמיד לאכול רק במקומות להם יש תעודת כשרות בתוקף מטעם הרבנות העירונית.
הבעיה מתחילה כל שנה מא’ תשרי - תעודות הכשרות לשנה הקודמת פגות תוקף, ומסיבה מסויימת לא ממהרים ברבנות להנפיק חדשות - כך יוצא שאנחנו בחשוון - ועדיין אין תעודות כשרות לשנת תשע"ב לאף בית עסק בעיר.
ולשאלה- היות שבשאר הערים לא קיימת הבעיה הזו, נכנסתי בטעות למאפיה ביום שישי האחרון לקנות חלות לשבת - רק לאחר שקניתי חלות והגעתי הביתה, נזכרתי כי אין למאפיה ת. כשרות בתוקף.
ברור לי שהמאפיה תקבל תעודת כשרות כשהרבנות/המועצה הדתית תחליט סוף כל סוף לחלק תעודות (אישורי) כשרות, שכן היא כשרה מזה שנים (והיא שייכת לרשת כשרה מזה שנים) -
האם מותר לי לאכול את החלות שקניתי ביום שישי?
(בשבת הוצאתי שתי חלות שנשמרו בהקפאה, ועליהן בורך המוציא)
תודה.:)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

קשה להתערב בנושא פנימיים שבתוך המועצה דתית חיפה, אבל אם היה למאפיה כשרות והבעלים לא השתנו, נראה לי שכדאי לברר האם יש במקום בדיקת קמח והפרשת חלה, ובכל מקרה אפשר לקחת מעט חלה ולהפריש שוב (בלא ברכה) לפני שבת כדי לצאת ידי כל החששות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי