דיני אבלות

השאלה:

כבוד הרב,
לפני כחצי שנה נפטר אבי ז"ל.
אחת מאחיותיי מעוניינת לערוך מסיבת בת מצווה לבתה( באולם עם מוסיקה וכו) היא טוענת שלנו האבלים יוקצה חדר צדדי באותו בניין כי חשוב לה שנהייה בסביבה. " לא רואים אותנו ולא ככ" שומעים את המוסיקה "עפי" דבריה. מצפונית לי לא נראה הדבר, אך אני לא רוצה לפגוע ברגשותיה, יהיה לי קל יותר להחליט אם אדע בבירור מה דעת ההלכה בעניין.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם בר מצוה דורש דרשה תורנית רצינית (ללא הפרעות!) טוכמו"כ יש דברי תורה רציניים מותר לאבל להשתתף בסעודה (אך לא בריקודים!)
האם ניתן להגדיר את מסיבת בת המצוה כמסיבה תורנית ברוח הדברים
הנ"ל?