סעודת בת מצווה לאבל

השאלה:

מי שנמצאת בשנת אבל על אביה, לאחר שלושים, האם מותר לה להזמין אורחים לאולם לעשות סעודת לכבוד חגיגת הבת מצווה של ביתה כחלק מסעודת פורים שהיא ממילא חייבת בה? ואם מותר, איזה אופי צריך להיות לסעודה זו שהיא מצד אחד פורים ומצד שני היא בתוך שנת אבל?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא ציינת בשאלתך האם בתך נולדה בפורים. שאם לא כן מה עניין פוריםאצל שמחת בת המצוה של בתך?
מתוך הנחה ששתי שמחות נפרדות הן - אבל אינו משתתף במסיבת פורים ציבורית אלא חוגג בחוג משפחתו.
בת מצוה - אם התוכן המרכזי הוא דברי תורה וגם הכלה הכינה דבר תורה רציני (ושלא יפריעו לה!) מותר לאבל להשתתף בחגיגה זו אם כי לא בריקודים.
לאור האמור נראה שהצירוף של שמחת פורים עם בת מצוה אינו פותר את הבעיה.