בחירה חופשית

השאלה:

שלום כבוד הרב, יש שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן רק. האם לאדם יש בחירה חופשית? אשמח אם תוכל לצטט לי מקורות תודה מראש

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' אייר תש"פ 12:56

ב"ה

שלום וברכה

עיקרון הבחירה החופשית הוא יסודי מאוד ביחס לכל חיי האדם בעולם הזה, זה היסוד ההופך את האדם לבעל אחריות על מעשיו וליכולת לפתח ולקדם את העולם.

ובמהותם של דברים זה מותר האדם מן הבהמה.

הפרה לא בוחרת אם לאכול, והאריה לא בוחר אם לטרוף, או שהיום הוא יחוס על הפרה ויתן לה עוד יום לחיות, הוא רעב- הוא יאכל ותו לא, על פי עקרון זה מתנהלים כל חיי האדם שיש לו את היכולת לשלוט ולנווט את דרכיו כפי שהוא רוצה ובוחר.

אני מצרף לך קישור למאמר מארגון "הידברות" שמרחיב במקורות לשאלה זו.

https://www.hidabroot.org/question/116671

בברכה

דוד