נדר

השאלה: שלום לכבוד הרב,
שאלתי היא כזאת נדרתי נדר שאני יבזבז עד סכום כסף מסויים על דבר שהינני עושה כיוון שמדובר בסכומים מצטברים ,מבלי לשים לב עברתי את הסכום (בסכום נמוך מאוד),ייתכן וגם אני יקבל החזרים מסויימים בעתיד כך שהמצב יחזור שאני פחות מהסכום שנדרתי,האם בכלל מותר לנדור על כזה דבר,למעשה אמרתי שאני נודר נדר שאם אני מגיע לסכום המסויים אני מפסיק,האם זה נקרא לנדור או לא. מקריאה באינטרנט של מאמרים/תשובות לא כל כך הבנתי,מה ניתן לעשות כעת,הינני חלוני לכן אודה אם תדריך/תסביר לי בפועל כיצד גם אני יכול לעשות זאת.
בתודה גדולה מראש,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:55:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה מה היה לשון הנדר, האם שהכסף לאחר מכן נאסר או שלך אסור לעשות פעולות לאחר סכום מסויים.
בכל אופן נראה שהנדר חל, ויש לגשת לשלשה אנשים שיתירו את הנדר, אחד מהאנשים צריך שיהיה תלמיד חכם המבין בדיני נדרים והוא ידריך אותך כיצד לומר ומה לומר, ואז הנדר יותר.