כתיבה" לאתר אינטרנט בחוה"מ"

השאלה:

כת"ר סובר שכתיבה בחוה"מ במחשב מותרת.אולם מה לגבי כתיבה לתוך אתר אנטרנט בחוה"מ, כוונתי לאופן כזה של כתיבה שהוא גלוי וניכר לכל אחד - כך שלפני הכתיבה לא היה עניין מסוים בכתובים ואילו לאחר הכתיבה שנעשתה בחוה"מ יש חדש בנמצא.
וכן האם מותר להגיה ספר קודש או/ו ספר תורה בחוה"מ, הרי הרמב"ם כותב שאפילו את ספר התורה שהיה בעזרה לא היו מגיהים בחוה"מ ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אף כתיבה לאתר אינטרנט אינה כתיבה וכש"כ בדברי תורה המופצים לציבור. ספר שחשוב להגיהו בגלל חוסר זמן וכד' ניתן להגיהו במועד.