חזרה בתשובה

השאלה: שלום רבינו, אני בזמן האחרון רוצה לחזור בתשובה עקב אחרי מעשים נוראיים שעשיתי שגרמו לי לצער וחרטה... איך אני עושה את זה? מה התהליך?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ט אדר תש"פ 20:22

ב"ה

שלום וברכה

הרמב"ם בהלכות תשובה חליק את שלבי החזרה בתשובה לארבע שלבים.

השלב היסודי בחזרה בתושב ההוא ההכרה וההבנה שאכן טעית- הכרת החטא.

לאחר שהכרת בחטא עליך להתחרט ולהצטער עליו.

וידוי- להתוודות על כך בתפילה.

השלב הסופי הוא קבלה לעתיד.

הרמב"ם מלמד אותנו שהחזרה בתשובה היא תהליך נפשי שהאדם חייב לעבור כשהוא שב.

בראש ובראשונה יש להכיר בחטא עצמו, ההכרה בחטא לא רק כוללת את ההבנה על החטא עצמו, אלא על כל התהליך שהיה כרוך בהגעה לחטא הזה, כל מה שגרם לאדם להביא את עצמו לידי המעשה.

וזה בסיס התשובה לטפל במה שגרם לחטא ומתוך כך ההכרה בחטא תהיה שלימה.

ומתוך כך באים לשלבים הבאים של הוידוי- ההבנה שהמעשה והדרך לא היו ראויים ולכן אתה מצטער עליהם, וזה מה שיביא אותך לידי הקבלה השלימה לעתיד.

בהצלחה

דוד