צריבת שירים

השאלה:

כבוד הרב, רציתי לשאול האם מותר לצרוב שירים חסידים בלבד שאני מוריד מהאינטרנט לצורך שמיעה בנסיעות וכדו'', זה גורם לי להמון שמחה...
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הדבר מותר עפ"י החוק - מותר. אך אם לא - יש בכך מצוה הבאה בעבירה, שהרי לשירים יש זכויות יוצרים ולא קנית את הזכות לצורבם ולשומעם, אלא רק לשמוע בשעת גלישה. עליך לברר אם השירים הללו נועדו להורדה, לשמיעה חוזרת, ולצריבה, ואז הדבר מותר. או אם החוק מאפשר אז י"ל שהיוצרים פרסמו את שיריהם על דעת כן.