כישלון בטהרת המשפחה

השאלה: זוג שקיים יחסים בשבעה נקיים שלשה ימים לפני הטבילה, ובסוף היחסים האישה קינחה ויצא ממנה דם. כיצד לנהוג?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"א טבת תשע"ח 16:58

שלום וברכה

מכיוון שמדובר בשאלה מורכבת שיש בה כמה פנים, ביניהם: מה לעשות כדי שלא יהיה כישלון נוסף, מה דינם של שבעה נקיים כשקרה כישלון (בדרך כלל זה גורם לדחיית הטבילה בכמה ימים), מה דינו של הדימום (תלוי בכמה פרטים), קשה מאוד לענות עליה בכתב כפי שהיא. הייתי ממליץ להתקשר למכון פוע"ה 02-6515050 בין 9:30-17 ולבקש לשוחח עם אחד הרבנים המשיבים לשם מענה מדויק.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה